Picture
Na adresu Društva za akademski razvoj, od 16. jula do 9. septembra 2013. godine u okviru kampanje "Kultura na DAR", pristiglo je ukupno 16 filmova od 20 autora i autorki. Neki autori su imali mentore, neki su posvetili veliku pažnju na montiranje filma, a svi oni su učinili jedno veliko delo za kulturu našeg društva. Kada pogledate filmove, videćete koliko je ljubavi i truda unešeno u svaku sekundu video materijala koji Društvo za akademski razvoj ima čast da vam predstavi.

Među njima ima onih čija je tema, na prvu loptu opšte poznata, a ima i onih za koje iskreno nismo ni znali da postoje. Upravo ta činjenica da smo ovim putem uspeli da saznamo nešto novo i nešto više o kulturi našeg društva, upravo ona je razlog pokretanja ove kampanje "Kultura na DAR", za koju verujemo da može biti odličan primer kako sami sebi možemo pomoći u očuvanju kulturne baštine koju smatramo najvrednijom.

Od 11. do 17. septembra trajalo je glasanje publike za najbolji film, a rezultati glasanja, kao i svi ostali podaci dostupni su ovde. Nagrade za sve učesnike biće dodeljene u dogovoru sa njima, o čemu će na vreme biti upoznati svi koji su zainteresovani. Pored najboljeg filma po oceni publike i najboljeg po oceni žirija, biće posebno pohvaljeno još nekoliko filmova.

Društvo za akademski razvoj se još jednom zahvaljuje svima koji su bili deo naše kampanje, u nadi da će Kultura na DAR biti deo zajedničkog projekta kulturnog buđenja i nege onoga što je značajno za naše društvo, a čiji smo glavni pokretači svi mi.

 
Picture
Nakon skoro dva meseca trajanja kampanje Kultura na DAR, Društvo za akademski razvoj se može pohvaliti sa 16 izuzetnih filmova čije su teme veoma zanimljive. Posebno smo ponosni na činjenicu da među autorima ima onih koji tek treba da zakorače u svet odraslih, kao i onih koji su već godinama u tom svetu.

Izuzetno nam je drago i to što smo uspeli da animiramo ljude iz različitih delova naše zemlje, čime je uspeh naše kampanje još veći. Nakon svega toga, došli smo do faze u kojoj treba da se izabere najbolji film, čiji će autor, autorka ili autori i autorke biti nagrađeni za svoj trud. Na početku kampanje naglasili smo da će biti nagrađena samo dva filma (najbolji po oceni publike i najbolji po oceni našeg žirija). Zbog toga će od 11. do 17. septembra biti otvoreno glasanje na našem sajtu, gde će svako od vas moći da glasa za film koji mu/joj se dopao najviše.

Kada otkuca ponoć 11. septembra ispod ovog teksta biće dostupno dugme koje će vas odvesti na stranicu za glasanje. Ono što je bitno da znate je da svako može glasati samo jednom i to za samo jedan od ponuđenih filmova. Rezultati glasanja u procentima će biti dostupni svima koji budu glasali, čim obave glasanje.

Glas žirija biće poznat najkasnije do 19. septembra, kada će biti objavljeni rezultati glasanja publike u brojkama, kao i pobednici kampanje Kultura na DAR. 

Pozivamo vas da date svoj glas i nagradite najbolje, a Društvo za akademski razvoj će simbolično nagraditi sve autore i autorke u našoj kampanji, budući da za nas zaista nema loših filmova ili poraženih.